Yawamaofsweden.com

Barnkuddar

Yawama gjorde fina barnkuddar med vilda djurmotiv hämtade från Zambias vilda djur. Zebror, leoparder, elefanter, lejon och apor.

Kuddarna har fått sina namn efter sina afrikanska motsvarigheter på Bembaspråket – ett av många språk som talas i Zambia. Kuddarna passar till både den vuxna inredaren som till barnrummet.

 

Bakom produktionen av barnkuddarna fanns konstnärer från Tribal Textiles i Zambia som skapade unika handmålade textilier. De blandar traditionellt afrikanskt konst med modern design. Produktionen sker i harmoni med naturen och det lokala samhället. I ett område med stor arbetslöshet är Tribal Textiles en viktig arbetsgivare med omkring hundra anställda.

 

Kuddfodralen som passar så väl barnrum som vardagsrum är handmålade med pigmentfärg på 100 % bomull. Tillverkningsprocessen består av målning, stärkning, soltorkning och kokning av tygerna.  Alla färger blandas för hand och därför kan mindre variationer i färgerna förekomma. 

 

Har du hunnit införskaffa ett kuddfodral från Yawama of Sweden hållt hårt i din dyrgrip då det inte längre går att få tag på.