Yawamaofsweden.com

Korgar & förvaring

Korgarna som fanns hos Yawama of Sweden var noga utvalda för att passa in i Yawama inredning och är ett bra alternativ för en stilfull förvaring.

 

Har du turen att hitta någon korg på begagnatmarknaden så fanns det tvättkorgar, förvaringskorgar, brödkorgar, picknickkorgar och papperskorgar.

 

Afrikanska korgar är traditionellt gjorda av material som strå, hampa, jute, gräs, palmblad och rötter. De vävningstekniker som används är komplicerade och ofta är tekniker som har gått i arv från en generation till en annan. Korgar traditionellt användes för att samla gröda från fältet och för förvaring av grödor såväl som för att transportera till marknaderna.

 

Mönster invävda i korgarna användes för att symbolisera hälsa, rikedom, maskulinitet, femininitet, civilstånd och livet. Korgarnas mönster inspirerades av naturen.

 

Internationellt blir afrikanska korgar allt populärare eftersom designen passar in i det moderna hemmet, inte bara som konst men som vardagliga föremål för förvaring, för tvätt, bakning och servering.

 

Bra korgar för dig, producenten och moder jord!