Yawamaofsweden.com

Accessoarer

Handgjorda väskor

Tidlösa och moderiktiga väskor i olika modeller som tote bags, strandväskor och  stråväskor.

 

Yawama of Sweden samarbetade med producenter i Afrika för att utveckla dessa exklusiva handgjorda väskor. Förnyelse, nyskapande och marknadsanpassning är viktiga delar i kooperation med hantverkarna i Afrika vid tillverkningen av de handgjorda väskorna. Alla samarbetspartners arbetade enligt fair trade principer.

 

Yawama of Sweden samverkade dessutom med Chikumbuso, en kvinnogrupp som virkar vackra strandväskor. Kvinnorna i gruppen är änkor som får en extra inkomst av försäljningen av de handgjorda väskorna. 

 

Handgjorda väskor som är unika, vackra och gedigna. Ett smart, hållbart val med läcker design!

Kopparsmycken

Traditionellt är Afrika förmodligen mest känd för sina vackra handgjorda pärlsmycke som traditionellt förmedlade viktig information om bärarens stam, social status och kungligheter. Afrikanska smycken har traditionellt dessutom använts för att handla varor.

 

Afrikanska smycken var ofta som de flesta afrikanska hantverk inspirerade av naturen och handgjorda med tillgängliga naturresurser som elfenben, ben, kohorn, pärlor, fröer, trä, äggskal och glas. När handeln ökade sågs metaller såsom mässing och koppar mer och mer i afrikansk konst och föremål. Smycken som hängsmycken, armband, örhängen och halsband har smyckat afrikanska kvinnor och män för mer än 75000 år. Afrikanska smycken fortsätter idag att inspirera och påverka moderna västerländska design.

 

Yawama of Swedens handgjorda kopparsmycken är framtagna av Anna Lidström i samarbete med FREE Zambia- en organisation som stöder unga kvinnor i slumområdet Ngombe Compound i Zambia.