skallror
stickad elefant
virkade skallror
Stickade kor

Baobab

På en mjölkgård omgiven av ananasfält, i Malkerns Swaziland hittar du Baobab Batik. Företaget grundades på nittiotalet av Els Hooft. Hennes vision är att använda sin passion för afrikanska batik textilier för att bygga hållbara ekonomiska och sociala lösningar för Swazilands kvinnor.

Det som började som en hobby är nu ett blomstrande litet företag som sysselsätter 25 kvinnor i Swaziland. Nästan alla de anställda är ensamstående mödrar. På Baobab får kvinnorna verktyg för att anpassa sig till ett samhälle i förändring. Ett samhälle där kvinnor får en alltmer framträdande roll och ett allt större ansvar. Varje konstnär är specialiserad på antingen vaxning, färgning eller sömnad och kombinerar passion och hantverksskicklighet i tillverkningen. Baobab är medlem i SWIFT (Swaziland Fair Trade), en organisation som stödjer utvecklingen av hantverksindustrin i landet.

Visa:
Sortera efter:
Batikkudde  Regn
Kudden Regn är tillverkat i batikteknik och passar en avskalad svart vit inredning eller e..
245kr Lägg i korgen
Exkl moms: 196kr
Toys
För Barn
Change

Yawama of Sweden - Stickade och Virkade Gosedjur.

Gosedjur från Yawama of Sweden

Yawama betyder "det är bra." Vår affärsidé växte ur vår önskan om att skapa förändring genom att stärka kvinnor i Zambia. 

Genom att sticka och virka gosedjur för Yawama of Sweden får kvinnorna en egen inkomst som de själva kan disponera över.

Vi designar våra mjuka djur, skallror och barnvagnsmobiler i Sverige.

Läs mer om processen här.

 

 

 

Fairtrade & Handmade

Gosedjuren från Yawama of Sweden är karäktärer som tagits från folksagor - och dessa berättelser blåser liv i våra handgjorda varelser. Kvinnor i Zambia som skapar dessa leksaker kan ge sina barn en bättre framtid genom att lära sig denna hantverk.

Virkade och stickade gosedjur som gör gott helt enkelt!!

 

 

Handla Tryggt

  • Kort och Faktura betalning.
  • Frakt 49kr.
  • Free frakt beställningar över 500kr
  • 14 dagars returrätt.
  • 3-5 dagars leveranstid (VK 10 stängd)

PayPal