skallror
stickad elefant
virkade skallror
Stickade kor

Uniqueco

UniquEco bildades 2005 då kenyanerna Julie Church och Tahreni Bwaanali ville bygga på framgången av ett socialt och miljömässigt initiativ känt som FlipFlop Project. Havsströmmarna vid spetsen av Lamu ögrupp, utanför Kenyas kust, spolar upp tusentals flipflop från stränder runt om i världen på havssköldpaddans häckningsplatser. Med stränderna nedskräpade med drivved och fliflops måste havssköldpadds honor kämpa för att nå häckningsplatser och ungar. Lamu kvinnor och tonåringar samlar flipflops från stränderna som sedan skickas till Nairobi där UniquEcos 20 heltidsanställda omvandlar dem till skulpturer, smycken, nyckelringar och andra små gåvor att sälja på turistmarknaden och för export till hela världen. Projektet med att återvinna flipflop skapar jobb för lokalbefolkningen och underlättar samtidigt saneringen av stränderna som är så viktiga för havssköldpaddans avel och för den lokala turismen.

http://www.theffrc.com/

Det finns inga tillverkare att visa.
Toys
För Barn
Change

Yawama of Sweden - Stickade och Virkade Gosedjur.

Gosedjur från Yawama of Sweden

Yawama betyder "det är bra." Vår affärsidé växte ur vår önskan om att skapa förändring genom att stärka kvinnor i Zambia. 

Genom att sticka och virka gosedjur för Yawama of Sweden får kvinnorna en egen inkomst som de själva kan disponera över.

Vi designar våra mjuka djur, skallror och barnvagnsmobiler i Sverige.

Läs mer om processen här.

 

 

 

Fairtrade & Handmade

Gosedjuren från Yawama of Sweden är karäktärer som tagits från folksagor - och dessa berättelser blåser liv i våra handgjorda varelser. Kvinnor i Zambia som skapar dessa leksaker kan ge sina barn en bättre framtid genom att lära sig denna hantverk.

Virkade och stickade gosedjur som gör gott helt enkelt!!

 

 

Handla Tryggt

  • Kort och Faktura betalning.
  • Frakt 49kr.
  • Free frakt beställningar över 500kr
  • 14 dagars returrätt.
  • 3-5 dagars leveranstid (VK 10 stängd)

PayPal