Batikkudde Regn

Pris: 245kr
Exkl moms: 196kr
Tillgänglighet:  Inte i lager

Kudden Regn är tillverkat i batikteknik och passar en avskalad svart vit inredning eller en bohemisk lantlig stil. Inspirationen till mönstret kommer från de häftiga afrikanska regnen som skänker liv åt jorden igen efter långa perioder av torka. 

Våra kuddfodral i batik är framtagna i samarbete med Baobab i Swaziland. Baobab är medlem i SWIFT (Swaziland Fair Trade), en organisation som stödjer utvecklingen av hantverksindustrin i landet. Det som började som en hobby är nu ett blomstrande litet företag som sysselsätter 25 kvinnor, nästan alla ensamstående mödrar. På Baobab får kvinnorna verktyg för att anpassa sig till ett samhälle i förändring, där kvinnor får en alltmer framträdande roll och ett allt större ansvar. 

Att tillverka våra kuddar är en omsorgsfull process. Smält vax appliceras på tyget som därefter nedsänks i olika färgbad. Vaxet skapar en skyddande barriär som gör att tyget inunder förblir vitt. Dessa färgbad upprepas flera gånger tills önskat resultat uppnås. Sedan soltorkas tyget och vaxet avlägsnas. Då uppstår de för batik så typiska krackeleringarna i färgen. Av det färgade tyget tillverkas sedan kuddarna.  

Kuddfodralen är 46 x 46 cm och passar kuddar 50 x 50cm. Fodralen kan maskintvättas i ljummet vatten

Skriv en recension

Ditt namn:
Din recension:
OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig            Utmärkt

Ange koden i rutan nedan:Relaterade produkter

Taggar:   kuddar, kuddfodral