skallror
stickad elefant
virkade skallror
Stickade kor

Maipen

Miapen grundades 2001 av Michael Mwandila; en man med en stor passion för allt eko-vänligt. Visionen för verksamheten är att kunna minska nedhuggningen av träd genom att erbjuda en alternativ inkomst för befolkningen på den zambiska landsbygden och samtidigt utbilda människor i miljöfrågor. Miapen köper frukterna från fem grupper i områden kring Lusaka och Kabwe under säsongen juni-november. Frukterna torkas sedan och olika föremål tillverkas, ingenting av frukten går till spillo. Just nu jobbar de med fyra olika typer av "monkey orange".

Det finns inga tillverkare att visa.
Toys
För Barn
Change

Yawama of Sweden - Stickade och Virkade Gosedjur.

Gosedjur från Yawama of Sweden

Yawama betyder "det är bra." Vår affärsidé växte ur vår önskan om att skapa förändring genom att stärka kvinnor i Zambia. 

Genom att sticka och virka gosedjur för Yawama of Sweden får kvinnorna en egen inkomst som de själva kan disponera över.

Vi designar våra mjuka djur, skallror och barnvagnsmobiler i Sverige.

Läs mer om processen här.

 

 

 

Fairtrade & Handmade

Gosedjuren från Yawama of Sweden är karäktärer som tagits från folksagor - och dessa berättelser blåser liv i våra handgjorda varelser. Kvinnor i Zambia som skapar dessa leksaker kan ge sina barn en bättre framtid genom att lära sig denna hantverk.

Virkade och stickade gosedjur som gör gott helt enkelt!!

 

 

Handla Tryggt

  • Kort och Faktura betalning.
  • Frakt 49kr.
  • Free frakt beställningar över 500kr
  • 14 dagars returrätt.
  • 3-5 dagars leveranstid (VK 10 stängd)

PayPal