skallror
stickad elefant
virkade skallror
Stickade kor

Jackal and Hide Zambia

Jackal and Hide grundades 2006 av designern Gillie Lightfoot då hon såg möjligheten att göra något nytt och unikt med det zambiska lädret som är av hög kvalitet. Verkstaden ligger vid sidan av den ekologiska köksträdgården på Sugar Bush Farm i Zambia, där en skara på 15 utbildade hantverkare tillverkar väskorna. Varje hantverkare skräddarsyr väskorna från början till slut. De syr i handmålade foder i 100% bomull från Tribal Textiles och pryder väskorna med handristande horn, vegetabiliska dekorationer, toffsar och pärlor som har samlats från runt om i Afrika.

http://www.jackalandhide.net/

Det finns inga tillverkare att visa.
Toys
För Barn
Change

Yawama of Sweden - Stickade och Virkade Gosedjur.

Gosedjur från Yawama of Sweden

Yawama betyder "det är bra." Vår affärsidé växte ur vår önskan om att skapa förändring genom att stärka kvinnor i Zambia. 

Genom att sticka och virka gosedjur för Yawama of Sweden får kvinnorna en egen inkomst som de själva kan disponera över.

Vi designar våra mjuka djur, skallror och barnvagnsmobiler i Sverige.

Läs mer om processen här.

 

 

 

Fairtrade & Handmade

Gosedjuren från Yawama of Sweden är karäktärer som tagits från folksagor - och dessa berättelser blåser liv i våra handgjorda varelser. Kvinnor i Zambia som skapar dessa leksaker kan ge sina barn en bättre framtid genom att lära sig denna hantverk.

Virkade och stickade gosedjur som gör gott helt enkelt!!

 

 

Handla Tryggt

  • Kort och Faktura betalning.
  • Frakt 49kr.
  • Free frakt beställningar över 500kr
  • 14 dagars returrätt.
  • 3-5 dagars leveranstid (VK 10 stängd)

PayPal