skallror
stickad elefant
virkade skallror
Stickade kor

Gone Rural

I de vackra bergen i Swaziland kan hundratals kvinnor hittas väva samman delar av ursprungsbefolkningens arv, miljömedvetenhet i en modern tolkning. Resultatet är deras samtida afrikansa arbeten och bakom de taktila vävnaderna finns en  historia att berätta. Det som började som en liten lokal verksamhet som arbetade med 30 kvinnor har utvecklats till ett företag som tillhandahåller inkomst för över 760 kvinnor på landsbygden.Med grundandet av en icke-vinstdrivande organisation Gone Rural under 2007, har en ännu större effekt gjorts på kvinnors liv och deras samhällen genom införandet av utbildning och hälsa program. Med alla vinster återinvesterade i verksamheten eller donerade till sociala program har Gone Rural skapat en unik modell som har fått globalt erkännande.

 

Under 2011 vann Gone Rural en eftertraktad SMME Afrika Award i handelssektorn. Den verkliga visionen bakom projektet är att skapa självständighet, en röst och delaktighet för dessa afrikanska kvinnor, detta är den drivande faktorn bakom innovation både inom produktutveckling och den affärsmodell som är banbrytande i byggandet av en ny framtid för Afrika.

Gone Rural  har varit medlem i WFTO (World Fair Trade Organisation) sedan 2006.

 
http://www.goneruralswazi.com
 
 
Det finns inga tillverkare att visa.
Toys
För Barn
Change

Yawama of Sweden - Stickade och Virkade Gosedjur.

Gosedjur från Yawama of Sweden

Yawama betyder "det är bra." Vår affärsidé växte ur vår önskan om att skapa förändring genom att stärka kvinnor i Zambia. 

Genom att sticka och virka gosedjur för Yawama of Sweden får kvinnorna en egen inkomst som de själva kan disponera över.

Vi designar våra mjuka djur, skallror och barnvagnsmobiler i Sverige.

Läs mer om processen här.

 

 

 

Fairtrade & Handmade

Gosedjuren från Yawama of Sweden är karäktärer som tagits från folksagor - och dessa berättelser blåser liv i våra handgjorda varelser. Kvinnor i Zambia som skapar dessa leksaker kan ge sina barn en bättre framtid genom att lära sig denna hantverk.

Virkade och stickade gosedjur som gör gott helt enkelt!!

 

 

Handla Tryggt

  • Kort och Faktura betalning.
  • Frakt 49kr.
  • Free frakt beställningar över 500kr
  • 14 dagars returrätt.
  • 3-5 dagars leveranstid (VK 10 stängd)

PayPal