skallror
stickad elefant
virkade skallror
Stickade kor

Design Afrika

Design Afrika grundades av Binky Newman 1995 efter 15 år av arbete med olika aspekter av afrikanskt hantverk. Binky Newman har utvecklat och designat de moderna föremålen vilket har resulterat i en unik och fräsch kollektion. Design Afrika är ett möte mellan traditionellt och modernt. Konst och hantverk från hela Afrika produceras och utvecklas, med fokus på produkter gjorda av mycket skickliga hantverkare. Ofta innebär detta resor till avlägsna områden i hopp om att hitta en korg eller en teknik som tidigare ansågs vara bortglömd. Binky och hennes team på Design Afrika strävar efter att vårda det kreativa initiativet på landsbygden genom att uppmuntra produktionen av dessa produkter av hög kvalitet och där igenom säkerställa att deras design upprättar ett väsentligt värde och betydelse i designvärlden.

www.designafrika.co.za

Visa:
Sortera efter:
Makenge Root Basket
Makenge rot korgar vävs i västra provinsen i Zambia. Korgtillverkning ger kvinnor på landsbygden e..
275kr Lägg i korgen
Exkl moms: 220kr
Toys
För Barn
Change

Yawama of Sweden - Stickade och Virkade Gosedjur.

Gosedjur från Yawama of Sweden

Yawama betyder "det är bra." Vår affärsidé växte ur vår önskan om att skapa förändring genom att stärka kvinnor i Zambia. 

Genom att sticka och virka gosedjur för Yawama of Sweden får kvinnorna en egen inkomst som de själva kan disponera över.

Vi designar våra mjuka djur, skallror och barnvagnsmobiler i Sverige.

Läs mer om processen här.

 

 

 

Fairtrade & Handmade

Gosedjuren från Yawama of Sweden är karäktärer som tagits från folksagor - och dessa berättelser blåser liv i våra handgjorda varelser. Kvinnor i Zambia som skapar dessa leksaker kan ge sina barn en bättre framtid genom att lära sig denna hantverk.

Virkade och stickade gosedjur som gör gott helt enkelt!!

 

 

Handla Tryggt

  • Kort och Faktura betalning.
  • Frakt 49kr.
  • Free frakt beställningar över 500kr
  • 14 dagars returrätt.
  • 3-5 dagars leveranstid (VK 10 stängd)

PayPal