Chankwakwa

Längs en flod i centrala Zambia ligger gården Chankwakwa med sina åkrar, skogar och ängar.  Gården köptes in 1973 av de unga paret Rolf och Dorothy Eriksson. Rolf är född och uppvuxen  
i Kalix, Dorothy är född och uppvuxen strax utanför den Zambiska huvudstaden Lusaka. De började bruka jorden och föda upp boskap, men Dorothy hade alltid en önskan om att arbeta med människor ute i byarna, att få dela med sig av sin kunskap och stärka deras ekonomiska situation genom att köpa deras grödor. 2001 etablerade hon Chankwakwa Limited, de företag  som idag producerar inte bara torkad frukt, utan även sylt, såser och sojamjöl.
 
I Zambia har de flesta hushåll flera mango träd på sin mark, men de har aldrig tidigare funnits marknad för frukten och den har lämnats att ruttna. Dorothy har byggt upp ett stort nätverk av människor som hon köper sin mango ifrån. Tack vare Chankwakwas samarbete med dessa människor kan de nu få en inkomst från sin mango och de har fått utbildning i hur man bevarar träden ekologiska. Chankwakwa stödjer genom sitt arbete i dagsläget över etthundra familjer.
Visa:
Sortera efter:
Torkad mango
Soltorkade mango från Zambia produceras med soltorkare av Dorothy och Rolf Eriksson i Zambia på..
30kr Lägg i korgen
Exkl moms: 24kr